Recept

Proteinrika pannkakor

med krispiga havrehjärtan och jordgubbssylt

Ingredienser
  • 1  helt ägg
  • 1 äggvita
  • 250 gram keso
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,8 dl mjölk
  • 1 nypa salt
  • 2 dl havregryn
  • 1 msk jordgubbssylt
  • 1 portion Betaglucare® havrehjärtan
Tillagning 

Blanda ägg, keso, bakpulver, mjölk, salt och havregryn i en bunke. Värm upp en stekpanna på spisen och stek tunna pannkakor på medelhög värme i rapsolja. Ju mindre de är desto lättare blir de att vända. Servera varma med jordgubbssylt, färska eller frysta bär och Betaglucare® havrehjärtan.

Tips! Nu för tiden finns det många nyttigare alternativ till sylt med mindre mängd socker. Ser du dig för lite extra i matbutiken så finns det även olika sorters bärpuré – helt utan tillsatt socker som passar perfekt till pannkakan istället för sylt.

Lägg till lite kanel eller kardemumma i smeten för extra smak.